Werken op zondag: vereenvoudigde regeling

Normaal gezien geldt er een verbod op zondagswerk. Toch is het al langer mogelijk voor kleinhandelszaken en kapperssalons in toeristische centra, badplaatsen en luchtkuuroorden om medewerkers te werk te stellen op zondag. Die specifieke regeling is recent aangepast.

read more

Mvslim lanceert het allereerste Modest Fashion Forum in Antwerpen op 23 november 2018

Zoekopdrachten naar ‘modest fashion’ zijn volgens Pinterest UK sinds het begin van dit jaar met 500% gestegen. In essentie gaat deze trend over het dragen van verhullende kledij en de uiteenlopende manieren om dit te doen. Religieus-ethnische uitgangspunten of een persoonlijke esthetische voorkeur maken deel uit van de drijfveer voor deze trend. Ondanks de voornamelijk positieve reacties op merken zoals Uniqlo, Zara en vele anderen, bestaat er toch nog steeds mysterie rond deze snelgroeiende modetrend.

read more

Van hier tot in Tokio

Eind mei trokken tien Belgische retailers naar Japan om er gedurende een week ondergedompeld te worden in een heel aparte cultuur. Ook twee lingeriedetaillisten deden de inspiratietrip van Mode Unie in de voetsporen van ondergetekende mee. De superlatieven stapelden zich op: van “zo proper” tot “wat een service”. En, vooral, “WAT EEN WINKELPARADIS”!

read more

Lingerieweek: Een geslaagde eerste editie!

Er werd binnen het bestuur van Fedelin al enkele jaren aan gedacht, maar dit voorjaar was de eerste lingerieweek toch een feit. De bedoeling was extra aandacht te geven aan de zelfstandige lingeriespeciaalzaken. Het evenement werd gekoppeld aan een actie voor het goede doel, ten voordele van Think-Pink. Deze eerste editie was meteen een schot in de roos en was met 92 deelnemende handelszaken een groot succes.

read more

MEER NIEUWS UIT DE SECTOR?

Like www.facebook.com/modeunie en blijf dagelijks op de hoogte!