Mvslim organiseert in samenwerking met MoMu – ModeMuseum Antwerpen het eerste Modest Fashion Forum in Antwerpen, op 23 november 2018 in Arenberg. Tijdens deze eendaagse conferentie zullen zeven gastsprekers inzichten bieden in de wereld van modest fashion binnen een Europese context.

Wie het Modest Fashion Forum zal bijwonen, mag zich verwachten aan onder andere:

  • Een sessie met Mariah Idrissi, het eerste hijabi model voor H&M, over hoe influencers de modest fashion beweging in gang hebben gezet.
  • Een panelgesprek, gemodereerd door Kaat Debo, directeur van MoMu, met in het panel een redacteur van Marie Claire, mede-oprichter van het Nederlandse modest fashion merk Nesci en de Britse influencer Sagal Shire, die de toekomst en de uitdagingen van de modest fashion industrie in Europa bespreken.

MFF18 zal zowel designers en retailers, als media en influencers naar voren brengen om licht te werpen op een industrie die tot vandaag weinig aandacht kreeg in het Europese modelandschap.

Volgens Richa Shah, Head of Strategy van Mvslim, mikt het forum op een breed publiek. “Deze conferentie is voor iedereen die geïnteresseerd is in de modewereld, ervaring wil opdoen in deze industrie, die ondertussen geschat wordt op een waarde van $44 miljard. Door deskundige sprekers het woord te geven en vanuit hun eigen ervaring de industrie te belichten, kan iedereen iets bijleren over een markt waarvan de leiders doorgaans moeilijk te bereiken zijn.” Mvslim, dat 4 jaar geleden werd opgericht, is een online platform dat met positieve storytelling het discours rond minderheden wil veranderen. Het platform bereikt een breed en internationaal publiek.

Kaat Debo, directeur MoMu vertelt over de samenwerking: “MoMu beschikt over sterke troeven om een betekenisvolle museum te zijn voor iedereen. Met creatieve samenwerkingsverbanden zoals deze bouwen we aan een netwerk van diverse partners die versterkend zijn voor een globaal perspectief en een sterkere inbedding van onze museumwerkingen in onze superdiverse (stedelijke) samenleving.”

Registreren voor het Modest Fashion Forum kan via de website van Arenberg. Voor meer informatie over het event, kan u hier terecht.