Wat is er beter om up close and personal te zijn met de beste creaties en ontwerpen die de mode industrie te bieden heeft? Niet iedereen kan op de eerste rij zitten bij een modeshow maar gelukkig brengen modetentoonstellingen de wonderlijke wereld van de mode een stuk dichterbij. Daarom selecteert FashionUnited onmisbare modetentoonstellingen van 2019 in binnen- en buitenland.

Jan Jansen – 50 years of shoe design

Nog op de valreep kan aan het begin van 2019 de tentoonstelling ‘Jan Jansen – 50 years of shoe design’ bezocht worden. De afgelopen 50 jaar heeft Jan Jansen zich internationaal op de kaart gezet als schoenontwerper. In zijn oeuvre zitten ruim 4000 schoenen, maar speciaal voor de tentoonstelling in Coda maakte de ontwerper een selectie van 75 schoenen.

De tentoonstelling is nog tot en met 20 januari te zien in het Coda in Apeldoorn.

Made in Italy

Aan de hand van mode en accessoires van Italiaanse ontwerpers (Gucci, Prada, Dolce & Gabbana) gaat Tassenmuseum Hendrikje op zoek naar de definitie van de Italiaanse stijl. De tentoonstelling bevat onder andere stukken die gedragen zijn door Sophia Loren, Barbra Streisand en Lady Gaga. Samen met Italiaanse verzamelaar Giorgio Forni en het Italiaanse Instituut in Amsterdam is het museum aan de slag gegaan om een selectie te maken rondom het thema ‘Made in Italy’.

De tentoonstelling is nog tot en met 17 februari te zien in het Tassenmuseum Hendrikje in Amsterdam.

Backstage/Frontstage

Wie nieuwsgierig is naar het leven rondom de catwalk kan in de tentoonstelling ‘Backstage/Frontstage’ een kijkje achter de schermen krijgen. De tentoonstelling draait om het werk van fotograaf Marleen Daniëls die onder andere fotografeerde tijdens modeshows van Dries van Noten, John Galliano, Chanel, Yohji Yamamoto, Martin Margiela en Jean Paul Gaultier. De foto’s tonen niet alleen de chaos bij een catwalkshow maar ook de casting, de fittings en haar en make-up tot de laatste line-up voor de finale.

De tentoonstelling is nog tot en met 17 maart te zien in het Modemuseum Hasselt in Hasselt.

Bron: https://fashionunited.nl/nieuws/cultuur/in-de-agenda-modetentoonstellingen-om-te-bezoeken-in-2019/2019010340957
Auteur: Caitlyn Terra