Mode Unie, de federatie voor zelfstandige modedetailhandel, stelt na een bevraging bij haar leden vast dat bij heel wat zelfstandige modewinkeliers de digitale kassatickets aan populariteit winnen. Zo wordt technologie en digitalisering ingezet om de klant gerichter én klimaatbewuster te bedienen. Zo wordt er immers minder papier en inkt gebruikt, én kan de klant het kassaticket langer en onbeschadigd bewaren.

“Bij verschillende zelfstandige modezaken zien we dat de klant de keuze krijgt om zijn kassaticket afgeprint mee te nemen of digitaal toegestuurd te krijgen via e-mail. Bij de keuze om het ticket via mail te krijgen kan de klant bij verschillende handelaars ook kiezen wanneer hij dit digitaal wil ontvangen: onmiddellijk of uitgesteld. Zo wordt voorkomen dat de ontvanger van een cadeau bijvoorbeeld al de kassabon doorgemaild krijgt nog voor hij of zij het pakje kregen”, aldus Isolde Delanghe, directeur van Mode Unie.