Twee weken geleden, op maandag 1 juli, startten de zomersolden. Mode Unie, de federatie voor de zelfstandige modedetailhandel, en UNIZO peilden naar de verkoop in het midden van de soldenperiode bij de zelfstandige modedetaillisten. We kunnen concluderen dat de eerste helft van zomerkoopjes een succes was.

“De eerste dag van de solden waren er heel wat kooplustigen op de been door het ideale, Belgische zomerweer, en deze trend heeft zich de eerste twee weken van de kortingperiode doorgezet. Zowel typische zomerstukken als de echte hoogzomeritems gingen vlot over de toonbank”, aldus Isolde Delanghe, directeur Mode Unie. Op heden haalde het merendeel van de modedetaillisten hetzelfde omzetcijfer als vorig jaar, sommigen zitten in de helft van deze soldenperiode al licht positief.

De verwachtingen voor het verdere verloop van de solden zijn positief indien het mooie, maar niet té warme weer aanhoudt.