Vanaf 1 december 2019 worden alle cashbetalingen verplicht afgerond naar het dichtstbijzijnde veelvoud van 5 eurocent. Tot nu toe kon elke ondernemer vrij kiezen om cashbetalingen al dan niet af te ronden, maar omdat er een steeds nijpender tekort is aan 1 en 2 eurocentjes, wordt de afronding vanaf 1 december dus verplicht. Die verplichting geldt enkel voor cashbetalingen, maar ondernemers kunnen er natuurlijk ook zelf voor kiezen op de afrondingsregels toe te passen op alle betaalmiddelen behalve maaltijds– en ecocheques en geschenkbonnen. Om meer duidelijkheid te scheppen over hoe de afrondingsregels precies moeten worden toegepast, heeft de F.O.D. Economie een overzicht met duidelijke informatie op haar website voorzien.

https://economie.fgov.be/nl/themas/verkoop/prijsbeleid/betalingen/verplichte-afronding-vanaf-1?utm_source=flexmail&utm_medium=e-mail&utm_campaign=nat20190725unizonieuwsmail&utm_content=afronding+van+cashbetalingen+verplicht