De voorbije dagen zag je ongetwijfeld heel wat passeren rond het voorstel van Mode Unie om de sperperiode te verruimen en de solden op te schuiven. Mode Unie nam ondertussen contact met de verschillende sectororganisaties in de mode met de vraag om ons voorstel te steunen. UNIZO en Creamoda, de federatie voor modemerken en kledingproducenten, steunen het voorstel alvast.

Mode Unie deed het voorstel al op federaal niveau en heeft ook op Europees niveau de nodige contacten gelegd. We doen er alles aan om de voorgestelde maatregelen te bekomen om ervoor te zorgen dat iedereen in de sector een gelijke start kan nemen wanneer de modewinkels terug open gaan. Om een bloedbad aan kortingen te vermijden willen we geen kortingen voor de solden periode én willen we de solden verschuiven naar augustus.

Hoe breder we ons voorstel uit kunnen dragen, hoe luider onze stem klinkt. In de vele berichten die al verspreid werden, is het dan ook van belang dat zoveel mogelijk retailers, merken en agenturen dezelfde boodschap verkondigen. Samen hebben we meer slagkracht, samen staan we sterk! 

We vragen jou dan ook om deze e-mail naar al je leveranciers, agenturen en collega mode retailers te versturen. Hoe meer onze boodschap gedeeld wordt, hoe sneller er actie wordt ondernomen om onze modesector ademruimte te geven wanneer de winkels terug open gaan. Deel de Mode Unie boodschap daarom ook via uw sociale mediakanalen met deze link.

Uitzonderlijke tijden vragen uitzonderlijke maatregelen. Zowel door de overheid als door alle betrokkenen in de modesector. Mode Unie roept de hele sector dan ook op om zich te verenigen, samen achter één voorstel te staan en solidair te zijn. Als we met z’n allen aan dezelfde kar trekken en zoveel mogelijk marge willen behouden, is het van belang om zo weinig mogelijk korting te geven. De kleine meerverkoop die hierdoor gerealiseerd wordt, weegt niet op tegen de schade die aan de hele sector gedaan wordt. Niet alleen nu, maar ook post-corona. En ja, dit gaven we ook zo mee aan alle spelers die op heden korting geven. De overgrote meerderheid geeft geen korting en met hoe meer we aan hetzelfde zeil trekken, hoe sterker de boodschap, zowel binnen de sector als naar de consument.

Hou zeker ook www.facebook.com/modeunie in de gaten. We plannen een grootschalige petitie zodat iedereen zijn stem kan geven. We kijken eveneens volop uit om een actie uit te werken naar de consument.

Dus: delen maar! SAMEN STERK!

Voor suggesties, reacties en (al dan niet corona-gerelateerde) vragen kan je ons contacteren via info@modeunie.be of 02/21 22 637.