Mode Unie riep op om de volledige modesector te verenigen en hier werd veel gehoor aan gegeven! Retailers, merken en agenturen lieten massaal weten dat ze achter het voorstel van Mode Unie om de sperperiode te verruimen en de solden op te schuiven staan. Ook door de pers werd onze vraag breed opgepikt. Hier vind je een overzicht van de belangrijkste zaken die passeerden.

Mode Unie deed het voorstel al op federaal niveau en heeft ook op Europees niveau de nodige contacten gelegd. Creamoda en UNIZO lieten weten dat ze ons voorstel steunen en dit mee uitdragen. We doen er alles aan om de voorgestelde maatregelen te bekomen om ervoor te zorgen dat iedereen in de sector een gelijke start kan nemen wanneer de modewinkels terug open gaan. Om een bloedbad aan kortingen te vermijden willen we geen kortingen voor de solden periode én willen we de solden verschuiven naar augustus.

Hoe breder we ons voorstel uit kunnen dragen, hoe luider onze stem klinkt. In de vele berichten die al verspreid werden, is het dan ook van belang dat zoveel mogelijk retailers, merken en agenturen dezelfde boodschap verkondigen. Samen hebben we meer slagkracht, samen staan we sterk! 

Uitzonderlijke tijden vragen uitzonderlijke maatregelen. Zowel door de overheid als door alle betrokkenen in de modesector. We roepen de hele sector dan ook op om zich te verenigen, samen achter één voorstel te staan en solidair te zijn.

Als we met z’n allen aan dezelfde kar trekken en zoveel mogelijk marge willen behouden, is het van belang om zo weinig mogelijk korting te geven. De kleine meerverkoop die hierdoor gerealiseerd wordt, weegt niet op tegen de schade die aan de hele sector gedaan wordt. Niet alleen nu, maar ook post-corona. En ja, dit gaven we ook zo mee aan alle spelers die op heden korting geven. De overgrote meerderheid geeft geen korting en met hoe meer we aan hetzelfde zeil trekken, hoe sterker de boodschap, zowel binnen de sector als naar de consument.

Laat weten dat je ons voorstel ondersteunt en teken de petitie!

Hoe luider onze stem, hoe meer slagkracht

Het Mode Unie team
Isolde, Aurélie, Chiel en Yannick