Heb je een koffiecorner in je modewinkel om je klanten een consumptie aan te bieden? Vanaf aanstaande maandag 8 juni is het opnieuw toegestaan om deze open te houden. Tot nu was dit enkel toegestaan als dit met bediening gebeurde om mee te nemen door de klant (on the go) en dus niet relevant voor onze modesector. Maar vanaf maandag is het dus terug mogelijk om ook toestellen in self-service door de klant te laten uitvoeren. Ook ter plaatse consumeren is opnieuw mogelijk en dus goed nieuws voor je winkel. Aan een toog of toonbank consumeren is nog niet toegelaten. Ook statafels zijn verboden omdat er verplicht zittend geconsumeerd moet worden. Je klant dus een drankje aanbieden of hem zelf laten nemen, mag dus terug op voorwaarde dat de klant aan een tafel kan zitten. Deze moeten wel geschikt zijn volgens de social distancing regels, namelijk minstens 1,5 meter van elkaar en maximaal 10 personen per tafel. Als er bediend wordt, moet je als bediener (niet als klant) wel verplicht een mondmasker dragen.