Verschillende mediabronnen maakten de voorbije dagen blijk van een eventuele financiële steun voor een individuele noodlijdend bedrijf. Mode Unie reageert verbaasd. “We roepen zowel de Vlaamse als Federale regering daarom op om zich te focussen op het ondersteunen van de modesector in zijn geheel”, zegt Isolde Delanghe, directeur Mode Unie. “De BTW verlaging voor de laatste twee kwartalen van 2020 die Mode Unie gisteren voorstelde, zal alle modewinkeliers de broodnodige ademruimte geven.”

De economie ondersteunen is meer dan ooit essentieel. Mode Unie reageert dan ook verbaasd bij het eventueel ondersteunen van een individuele onderneming, terwijl de nood voor bijkomende maatregelen in de hele sector groot is. “Onze zelfstandige modeondernemers zijn dan ook massaal vragende partij om niet te discrimineren in steunmaatregelen binnen dezelfde sector.”, stelt Isolde Delanghe van Mode Unie.

Een tijdelijke BTW-verlaging geeft modewinkeliers extra marge, waardoor een deel van de opgelopen coronaschade door de verplichte sluiting kan gerecupereerd worden. “Voor veel modeondernemingen staat het water aan de lippen. Deze maatregel kan een faillissementengolf afvlakken en tegelijkertijd een massa aan ontslagen vermijden.”, maant Delanghe aan. “De enige correct manier hiervoor is een maatregel toe te passen voor de hele sector, zoals een tijdelijke BTW-verlaging.”