Je werknemer heeft op een terras gezeten of is naar de sportclub geweest met iemand de positief testte op Covid. Wat nu? Mode Unie verduidelijkt het voor je:

  • Ofwel heb je langer dan 15 minuten op minder dan 1,5m naast die persoon gezeten. In dat geval wordt je gezien als een ‘hoog risico’- contact, en moet je sowieso 14 dagen in quarantaine, ook al heb je je laten testen, en bleek die test negatief.
  • Ofwel voldoe je niet aan die voorwaarden (meer dan 15 min op minder dan 1,5m). In dat geval ben je een ‘laag risico’ – contact, en ben je best voorzichtig gedurende 14 dagen. Maar je wordt dan niet verwacht om in quarantaine te gaan, noch om je te laten testen (al mag dat natuurlijk wel). Als je echter symptomen vertoont, laat je je uiteraard wel testen, en blijf je uit voorzorg thuis tot de resultaten gekend zijn. Is de uitslag negatief, dan herneem je gewoon de richtlijnen, zonder dat je in quarantaine moet blijven.

 

Vragen? Info@modeunie.be