In principe mag alles wat je organiseert plaatsvinden als dit in het plaatje van je winkel ‘gewoon’ openhouden past. Dus ook al maak je er reclame voor, zolang je de COVID-regels toepast, is dat oké. De 1 klant per 10m² regel is trouwens geen verplichting meer, maar een aanbeveling. Wil je aan de opendeurdag catering, een modeshow,… of iets gelijkaardigs koppelen, kan het wel degelijk als evenement gezien worden. Het is daarom ten zeerste aan te raden om je opendeurdag in de evenementenmatrix in te geven op https://www.covideventriskmodel.be/. Daar zie je of het allemaal coronaveilig is of dat je wat moet aanpassen. Dit kan je dan bij controle door de ordediensten ook gebruiken om te laten zien dat je in orde bent. Niet verplicht, maar wel aan te raden dus.

Vragen hierover? info@modeunie.be