Vorige week werd door de Nationale Veiligheidsraad tegemoet gekomen aan de duidelijke vraag van Mode om het verplicht individueel shoppen uit te breiden. Sinds gisteren, maandag 24 augustus, was het mogelijk om per twee te winkelen. Mode Unie is uiterst tevreden om vast te stellen dat dit de soldenverkoop onmiddellijk ten goede is gekomen. “Uit een bevraging bij zelfstandige modewinkeliers kunnen we vaststellen dat deze versoepeling onmiddellijk effect heeft op de verkoop. We zien dat de veilige omstandigheden in de zelfstandige modewinkels vertrouwen geeft aan de shoppers en dat per twee winkelen een grote drempel wegneemt”, aldus Isolde Delanghe, directeur Mode Unie.

De eerste drie soldenweken bewezen dat het individueel shoppen een bijzonder negatief effect had op de modesector. Consumenten hadden door de negatieve berichtgeving van de overheid schrik om zich naar steden en winkels te begeven en het verplicht alleen winkelen zorgde er bovendien voor dat de ‘fun factor’ volledig verdween en consumenten geen zin hadden om solden te shoppen.

Mode Unie pleitte daarom de voorbije weken uitdrukkelijk om deze maatregel te versoepelen. Met succes. Isolde Delanghe: “Ook als er per twee wordt geshopt,  kan er nog steeds in de meest veilige omstandigheden gewinkeld worden. Dat merken onze winkeliers de eerste dag na de versoepeling al duidelijk in hun verkoop”, stelt Isolde Delanghe. “Na de bijzonder moeilijke eerste drie soldenweken verwachten we dat dit het startschot is om de soldenverkoop toch nog wat te kunnen opkrikken in deze laatste week.”

“Er zijn nog zeven soldendagen te gaan om leuke zomeritems aan mooie kortingen te vinden. Modewinkeliers staan enthousiast klaar om hun klanten met raad en service bij te staan. Mode Unie roept in deze laatste soldenweek consumenten dan ook op om hun zelfstandige modehandelaar te steunen en nu meer dan ooit lokaal te kopen. Ondernemers zijn de longen van steden en gemeenten en dragen bij tot het succes van elke lokale gemeenschap”, sluit Isolde Delanghe hoopvol af.