Dat de afgelopen maanden uiterst bijzondere maanden waren, daar moeten we je niet van overtuigen.

Van het feit dat Mode Unie als sectororganisatie telkens alle registers opentrok om jouw belangen als zelfstandige moderetailer te verdedigen, hopelijk ook niet.

  • Mode Unie beantwoordde in de lockdown meer dan 3.500 vragen van mode ondernemers.
  • Mode Unie verenigde modewinkeliers, merkenfabrikanten, agenturen en designers via de petitie www.sosmoderetail.be. Met meer dan 2.800 handtekeningen slaagden we erin om de solden een maand op te schuiven, een vraag die al jaren leeft binnen de sector.

Ademruimte creëren om een maand langer aan normale marge te verkopen was nodig. Startten de solden op 1 juli, dan werden we onder druk gezet om al midden juni met koppelverkoop te beginnen en dan hadden we slechts één maand om aan volle marge te verkopen: dit was compleet nefast geweest voor de hele sector

  • Mode Unie haalde dossiers rond handelshuur en kredietverzekering binnen, kon bekomen dat de verlenging van tijdelijke werkloosheid omwille van corona voor onze sector mogelijk blijft tot 31 december en zorgde ervoor dat de consumptiecheque ook in de modesector besteed zal kunnen worden.
  • Mode Unie kwam na de verstrengde maatregelen opnieuw elke week in de media en riep hierbij op om positief te communiceren over het veilig kunnen shoppen in modezaken.
  • Mode Unie zorgde ervoor dat de maatregel rond individueel shoppen versoepeld werd en gaf zo de broodnodige ademruimte voor een herstart van de solden.
  • Mode Unie slaagde erin om de modesector hoog op de politieke agenda te houden door lobbywerk en grote persaandacht en werkt nu volop aan een relanceplan voor onze sector. Mode Unie is ook actief bezig met het uitwerken van de Week van de Belgische mode, waarbij we jou als retailer een platform geven om je zaak en je Belgische merken in de kijker te zetten. Leden nemen gratis deel aan deze actie.

Mode Unie heeft in deze bijzondere periode bewezen dat ze op de barricade staat en resultaat binnen haalt voor jou als modewinkelier. Dit kunnen we enkel en alleen blijven doen met jouw steun.

Ik hoop je dan ook terug bij de Mode Unie club te mogen verwelkomen in het nieuwe werkjaar! Hoe meer mode ondernemers we vertegenwoordigen, hoe luider onze stem en hoe meer eisen we binnen kunnen halen. Samen staan we sterk!

Heb je vragen of suggesties van zaken die we voor jou als modehandelaar kunnen betekenen? Ik hoor ze graag. Contacteer me dan ook zeker persoonlijk via isolde.delanghe@modeunie.be.

Hopelijk zien we elkaar snel terug op één van de vele Mode Unie events waar je als lid gratis deel aan kan nemen!

Hartelijke groeten,

Isolde

———————————————————————————————————————————————————–

Door lid te worden van Mode Unie (inclusief UNIZO) draag je bij om zoveel mogelijk gewicht in de schaal te werpen voor onze modesector. Hoe luider de stem, hoe meer gehoor! Word nu lid voor 310 euro (excl. btw) en geniet tot eind 2021 van alle ledenvoordelen en neem gratis deel aan acties zoals de Week van de Belgische mode. Ontdek het Mode Unie lidmaatschap en al haar voordelen op www.modeunie.be

Heb je vragen over je lidmaatschap, contacteer ons dan op 02/21 22 622 of via mail aan info@modeunie.be

Samen met Mode Unie en UNIZO versterk je ook jouw ondernemerschap in 2021!

Lid worden?

Schrijf dan 375,10 euro incl. btw (= UNIZO lidgeld inbegrepen!) over op Mode Unie rekeningnummer BE88 426-3118031-41 met vermelding ‘Naam zaak + ondernemingsnummer’.

Eens je ingeschreven bent als lid kan je genieten van alle Mode Unie en UNIZO voordelen. Neem zeker ook een kijkje op www.modeunie.be en blijf dagelijks op de hoogte van nieuws en events uit de sector via www.facebook.com/modeunie.