Na het overdonderend succes van de eerste editie vorig jaar staan Mode Unie en Creamoda klaar voor de lancering van de tweede Week van de Belgische mode van 12 tot 18 oktober 2020. “Met meer dan 900 deelnemende winkels en 90 Belgische modemerken belooft deze tweede campagne wederom een schot in de roos te worden. Na het bijzonder moeilijke voorjaar en zomer heeft onze modesector nood aan een boost. Deze impuls geven we dan ook met onze WVDBM-campagne”, stelt Isolde Delanghe, directeur Mode Unie.

Doel van de campagne is de Belg (nog) trotser maken op ons groot aanbod van Belgische mode, modemerken en modehandelaars. “Uit ons Belgische modeonderzoek* blijkt dat bijna 2 op 3 Belgen geen enkel Belgisch kledingmerk kent of bij naam kan noemen. Maar was ook duidelijk interesse om ze beter te leren kennen en er meer over te weten. Belgische mode is dus ongekend maar niet onbemind. Net dat heeft ons getriggerd om deze campagne samen met Mode Unie op te zetten,”, zegt Wendy Luyckx, communicatieverantwoordelijke Creamoda. “Recent onderzoek door Roularta toont bovendien aan dat steeds meer Belgische vrouwen vandaag aangeven méér Belgische mode te willen kopen. Een mooie evolutie voor de sector want ons land heeft een rijke modegeschiedenis en een fantastisch arsenaal aan modemerken waar we nog meer fier mogen op zijn”.

Gastgemeente Tessenderlo rolt dit jaar de rode loper uit voor de Week van de Belgisch mode en steekt het centrum van hun Winkeldorp volledig in de Belgische driekleur. Consumenten kunnen modebonnen winnen en kunnen rekenen op heel wat verrassingen bij hun lokale modewinkel gedurende de Week en er worden 1.000 WVDBM-Winkeldorp Tessenderlo tote bags verdeeld.

Virginie Claes, ambassadrice van het eerste uur wanneer het op Belgische mode aankomt, is het gezicht van de campagne. Met een Waalse moeder en een Vlaamse vader kent zij als geen ander de charmes van ons volledige modeland. Virginie Claes: “Van kindsaf was ik gefascineerd door mooie kleding. Dat is nooit meer veranderd. Belgische mode wakkert dit dan ook steeds aan met haar diversiteit, kwaliteit en originaliteit.”

Consumenten kunnen bij een groot deel van de deelnemende winkels de limited edition shopping tas kopen die speciaal voor de Week van de Belgische mode ontworpen werd. Zo kunnen klanten tonen dat ze trots zijn op hun modeland België. Op de tas staat een unieke illustratie van de Belgische illustrator Axelle Rose Zwartjes. In totaal worden er 7.000 tassen verdeeld.

Op websites www.wvdbm.be (NL) en www.sdlmb.be (FR) kunnen consumenten terecht voor alle informatie over dit initiatief en zijn de deelnemende winkels terug te vinden via de Store Locator. Deelnemende merken zijn ook op de website terug te vinden en op hun etalages prijkt de WVDBM raamsticker.