Zonet werden de details gepubliceerd betreffende de aangekondigde maatregelen die zaterdag 27 maart van kracht gaan. Er wordt geen onderscheid gemaakt tussen ‘kleine’ en ‘grote’ winkels. Alle modezaken valt onder dezelfde regels:

  • Enkel op afspraak: de afspraak kan hierbij digitaal, telefonisch of ter plaatse in de winkel gemaakt worden. Klanten kunnen dus op voorhand via telefoon, website of social media een afspraak maken in je winkel, maar kunnen ook ter plaatse langskomen en op dat moment een afspraak maken.
  • Winkelen met twee personen is toegestaan. Deze personen moeten uit hetzelfde huishouden komen of een duurzaam contact onderhouden. De minderjarigen van het eigen huishouden of de personen die nood hebben aan begeleiding, kunnen worden begeleid door één volwassene.
  • Maximum aantal toegelaten personen: 1 klant per 10m², met een absoluut maximum van 50. Ook alle minderjarigen worden hiervoor meegeteld.
  • Er wordt geen maximum tijd voorzien waarop een klant in je winkel mag zijn. Je bent als modewinkelier dus helemaal vrij om de duur van het bezoek te bepalen. Enige voorwaarde is dat je die duur op voorhand dient te bepalen. Als klanten in jouw winkel bijvoorbeeld doorgaans een uur winkelen, zet je je tijdslots per klant vast op één uur. Meer of minder kan en is dus vrij te bepalen.
  • De klanten mogen de winkel enkel betreden tijdens het gereserveerde tijdslot met een bevestiging van dit tijdslot;
  • De bevestiging van de afspraak kan gebeuren door middel van een duurzame drager waarop de namen en voornamen van de klanten, de datum en het gereserveerde tijdslot staan. Het kan hierbij gaan om een document dat via internet bezorgd werd, een e-mail, een sms of een afsprakenregister dat door de handelaar wordt bijgehouden.

Als je dus bv 200 m² winkeloppervlakte hebt, mag je max. 20 personen tegelijk in je winkel hebben (1 per 10 m²).

Als je 800 m² winkeloppervlakte hebt, mag je max 50 klanten tegelijk in de winkel hebben (1 per 10 m², maar max 50)

Personeel telt in die berekening niet mee.

Heb je nog vragen? Geef ons een seintje via info@modeunie.be