Mode Unie heeft samen met de sociale partners en de Vlaamse Ministers Crevits en Weyts een sectorconvenant ondertekent waarbij er extra steun komt voor leden van Mode Unie die investeren in opleidingen. Mode Unie heeft 25 jaar geleden, met de oprichting van haar trainingscenter PMO, als eerste geïnvesteerd om in de zelfstandige detailhandel een professionele opleidingscultuur te ontwikkelen. 25 jaar later is de ondertekening van de sectorconvenant ‘Levenslang leren’ een nieuwe mijlpaal.

De Vlaamse regering stelt een budget ter beschikking van het Sociaal Fonds voor de zelfstandige kleinhandel. Die maakt het mogelijk om 4 sectorconsulenten aan te werven die de ondernemingen bezoeken en informeren over alle mogelijke opleidings- en subsidiemogelijkheden. Ook ‘Duaal leren’ wordt hervormd waarbij er meer kansen komen om leerjongeren te engageren. Als een vaste medewerker de opleiding ‘Mentorship’ volgt, dan kan de werkgever een RSZ-vermindering van €800/kwartaal krijgen op de loonkost van die erkende ‘Mentor’ en dit gedurende de volledige leerlingenbegeleiding. Luc Ardies van UNIZO Winkelraad: “De zelfstandige kleinhandel zal de komende jaren zich sterk moeten positioneren tegenover e-commerce en andere fashion concepten die voluit inzetten op de lage prijs. Als mode- en voedingsdetaillisten hun serviceniveau verder willen verhogen, dan zullen betrokken en goed opgeleide medewerkers het verschil moeten maken. Daarom is deze Vlaamse steun van levensbelang voor de concurrentiepositie van onze leden.”

 

Geïnteresseerd? Contacteer wendy.labie@pmocvba.be