De voorbije dagen was er sprake van een mogelijke algemene afschaffing van het ziektebriefje voor de eerste ziektedag(en). Op nadrukkelijke vraag van ondernemersorganisatie UNIZO behouden kmo-werkgevers, dus jij ook als modehandelaar, nu toch de mogelijkheid om zelf te beslissen of een ziektebriefje nodig is of niet voor één dag afwezigheid.

  • Als werkgever ken jij je mensen persoonlijk en weet je hoe ze in elkaar zitten. Daar is het ziektebriefje nu al vaak niet meer aan de orde, omdat je als werkgever je mensen op hun woord kan geloven. Op die manier wordt de nodeloze administratieve rompslomp, die aan de basis ligt van het voornemen van de regering, de facto al afgeschaft.
  • Maar enkel op die werkplekken waar het kan. Is dat niet het geval, dan behoud je nu alsnog de mogelijkheid om een ziektebriefje te vragen, om eventueel misbruik te vermijden.

Een goede zaak!