Nu het normale leven terug op gang is merken we dat heel wat werknemers een weerbots hebben van het afgelopen anderhalf jaar. Lockdowns, een beperkt sociaal leven en een algemene mindere gemoedstoestand eisen nu pas vaak hun tol. Werknemers kunnen daardoor vaak moeilijk terug hun draai vinden in de winkel, hebben het gevoel moe te zijn en zijn minder gemotiveerd. Als werkgever is het niet altijd even evident om daar mee om te gaan en vaak ervaar je zelf ook een weerbots van het turbulente jaar.

Om jou als ondernemer en ook je personeel hierin te ondersteunen, ontwikkelde PMO, het opleidingsinstituut van Mode Unie, enkele begeleidingstrajecten voor winkelmedewerkers. De modules ‘Plezier op het werk, werkt!”, “Omgaan met stress” en de “Corona stress scan” komen in aanmerking voor deze subsidiemaatregel. Op die manier investeer je in de mentale veerkracht van je werknemers en daar worden niet enkel zijzelf, maar ook het team binnen je winkel beter van.

Met de werkbaarheidscheque van het Departement Werk en Sociale Economie, kan je tot 10.000 euro steun krijgen om je werknemers extra te ondersteunen. Collega Wendy Labie legt het graag uit en bekijkt welk traject best past voor je medewerkers. Geef haar een seintje via wendy.labie@pmocvba.be en neem zeker ook een kijkje op www.pmocvba.be voor een overzicht van alle begeleidingen.

Dit traject is er ook voor jou als werkgever. Wil je nog bijkomende, individuele gesprekken? Weet dan dat je tot eind februari 8 gratis sessies psychologische zorg kan genieten.

Je kan hiervoor terecht bij een erkend klinisch psycholoog of orthopedagoog die een overeenkomst heeft gesloten met de vzw “Un pass dans l’impasse. Vraag zeker meer informatie hierover aan je huisarts of bel gratis naar 0800 300 25.