Dit jaar richt de IFW.Be zich naast het hoofdthema “Sustainability and Talent” ook op bestrijding van namaak mode artikelen, bescherming van merknamen en op internationale collaboraties. Hierbij zullen de ABAC-BAAN en de European Fashion Council een uiteenzetting geven over hun werk daaromtrent op het veld.  Er zal ook een moment genomen worden om te reflecteren over Body Positivity in de mode industrie en het feit dat IFW.Be een pionier is in de modewereld met het aanwerven van modellen die niet aan de standaardeisen voldoen van de hedendaagse modellen industrie.

Op de rode loper worden de werken van verschillende mode ontwerpers, zowel nationaal als internationaal, gepresenteerd vanaf 14.00u! O.a. Ethnic Creations (Roeselare) stelt hierbij haar allereerste collectie van zelfontworpen kimono’s voor terwijl Siret Designes (Estonia) en Jaqueline Lineart (Brussel) hun collectie van avond- en ceremonie kledij in de spotlights zetten.

Ook verschillende alternatieve fashion designers komen aan bod en dit als een unieke presentatie voor heel België. Onder hen vinden we de creaties van o.a. Rohmy Ropework Couture uit Duitsland, de Russische ontwerpster Irina Krutasova en de Belgische Red Carpet designer Emmalyne Rose Couture.

Gedurende IFW.Be gaan dit jaar ook de Starfall Awards door. Volgende prijzen zullen hierbij worden uitgereikt:

– Model of the Year

– Designer of the Year

– Young Designer of the Year

– Accessories Designer of the Year

De genomineerden worden bekend gemaakt begin December. De uitslag van de Awards wordt bekendgemaakt op “Gala Danza Luna” dat zal doorgaan op de avond van 18 December 2021. Meer info op www.galadanzaluna.com

De presentaties van deelnemende ontwerpers zijn beschikbaar online vanaf 15 december en op 18 december in de Balzalen van Opera Ballet Vlaanderen GENT.

Meer info kan je vinden op www.internationalfashionweekbelgium.be

Als Mode Unie lid kan je genieten van een korting van 10 euro op de tickets. Bestellen kan via deze link (zet link achter dit woord) https://bit.ly/3GAJdgnmet passcode 19700621

Door een successvolle digitale versie van vorig jaar vindt de IFW.Be ook dit jaar weer plaats met een digi-hybride evenement waarbij er een week lang verschillende kunstenaars en mode ontwerpers over heel het land digitaal zullen gepromoot worden met als afsluiter een unieke evenement waarbij we u uitnodigen in de majestieuze balzalen van Opera Ballet Vlaanderen – Gent!