Heel wat bedrijven krijgen hun vacatures moeilijk ingevuld. Om deze krapte aan te pakken is het niet enkel belangrijk om zoveel mogelijk mensen aan de slag te krijgen, maar ook om mensen ook aan de slag houden. Het psycho-sociaal welzijn van je medewerkers speelt daarin een belangrijke rol. Wist je dat je financiële steun kan krijgen als je onderneming advies, begeleiding en opleiding aankoopt om de werkbaarheid op de werkvloer in kaart te brengen en te verhogen. Dat kan gaan over een plan voor een beter welbevinden op de werkvloer tot een duurzaam telewerkbeleid. Deze steunmaatregel wordt nu verlengd tot eind 2022.

PMO, het opleidingsinstituut van Mode Unie, ontwikkelde hiertoe enkele begeleidingstrajecten voor winkelmedewerkers. De modules ‘Plezier op het werk, werkt!”, “Omgaan met stress” en de “Corona stress scan” komen in aanmerking voor deze subsidiemaatregel.

De werkbaarheidscheques zijn een interessant middel om extra te investeren in de mentale veerkracht bij uw medewerkers. Daar worden niet enkel zijzelf, maar ook het team binnen je modewinkel beter van.

Neem contact op met collega Wendy Labie van PMO, zij geeft je alle uitleg hieromtrent: wendy.labie@pmocvba.be.

Neem zeker ook een kijkje op www.pmocvba.be voor een overzicht van alle opleidingen.