Welke competenties blijken cruciaal in de toekomst voor retailmedewerkers en hoe kunnen we vanuit opleiding en HR-beleid hier optimaal op inspelen? Ontdek het tijdens het slotsymposium van de “Competentieprognosestudie voor de retailsector” uitgevoerd door Expertisecentrum PXL Innovatief Ondernemen en PMO in nauwe samenwerking met tal van retailactoren en met de steun van ESF.

DONDERDAG 27 OKTOBER 2022 – 14.30u – 17.30u

Elfde Liniestraat 24 | 3500 Hasselt

Het programma:

  • 14.30u: verwelkoming
  • 14.45u: voorstelling van het onderzoek en de conclusies door Eva Mertens (PXL), Hermien Raedts (PXL) en Bart Persoons (PMO)
  • 15.30u: keynote Cis Scherpereel, groeistrateeg en e-commerce specialist Mex United
  • 16.15u: keynote Luc Ardies, algemeen directeur UNIZO Winkelraad en voorzitter PMO
  • 17.00u: afsluiting en netwerkmoment

Schrijf je nu in!

Deelname aan dit event is gratis.

Heb je je ingeschreven, maar kan je er onverwacht toch niet bij zijn? Of heb je nog vragen? Contacteer dan: eva.mertens@pxl.be.

Over de sprekers

Cis Scherpereel, groeistrateeg en e-commerce specialist Mex United

RE-SHAPE COMMERCE

Alles is in progress en die progress komt voor de perfectie. Fysiek en online zouden in een ideale wereld verweven moeten zijn, maar vaak zijn ze in elkaar verstrengeld en is het ontwarren een hele klus. In deze keynote geeft Cis Scherpereel heel wat voorbeelden die zijn strategisch drieluik illustreren. Het spel tussen rationele en emotionele factoren vormt de rode draad in zijn betoog.

Luc Ardies, algemeen directeur UNIZO Winkelraad en voorzitter PMO

WAAROM DAAROM GEEN ANTWOORD IS

‘In onze tijd deden we zonder meer wat van ons werd gevraagd.’ Bedrijfsleiders en leidinggevenden klagen vaak over de Generatie Z (jongeren geboren na 1995). Momenteel zijn het er 300.000 op de Belgische arbeidsmarkt en ook in de retail zal hun aandeel de komende jaren fors stijgen. Wie zijn ze? Waar vind je ze? Hoe motiveer je ze? Sommige leidinggevenden denken er misschien anders over, maar de ‘jeugd van tegenwoordig’ is wel degelijk ambitieus.