Over duurzaamheid is het laatste woord nog niet gezegd. In de modesector bekt sustainability de dag van vandaag bijzonder goed. Grote ketens strooien met veelbelovende uitspraken, terwijl individuele merken en retailers zich het hoofd breken over welke ingrepen ze moeten en kunnen doen die echt het verschil maken.

Hoe ver gaan modemerken in het experimenteren met betere stoffen? Kunnen we ook als retailer nog meer recycleren en herwaarderen? En wat met het begrip ‘degrowth’? Is het fout om nog te willen groeien? Moeten we echt gaan naar ‘minder maar beter’? Of ligt de essentie elders?

Veerle Baert, oprichtster van Flanders Fashion Design International (FFDI), de koepel van modemerken Furore, Julia June en her., stelt zich veel vragen over een duurzame toekomst voor de modesector. Op donderdag 14 september gaat ze met modejournaliste Veerle Windels in gesprek over haar ‘slow approach to fashion’.

Wil jij de visie van Veerle horen en ook meedenken over de richting waar we met onze modesector samen naartoe gaan? Schrijf je dan snel in, want de plaatsen zijn beperkt!

FFDI loodst je op deze avond via moodboards bovendien door het productieproces van ontwerp tot creatie, van werkvloer tot garderobe. Met in elke stap bijzondere aandacht voor ethisch en (mens)waardig werk.

Programma
19.30u        Ontvangst
20.00u        Verwelkoming
20.10u        Duogesprek Veerle Windels & Veerle Baert
21.00u        Netwerken met hapje en drankje
23.00u        Einde

Praktisch
Donderdag 14 september 2023
Flanders Fashion Design international | Ter Mote 2, 9850 Nevele
Deelname: max. 75 deelnemers. Leden nemen gratis deel
Niet-leden betalen 50 euro pp + BTW.

Schrijf je hier in