Met de beha inruilactie zetten 100 lingeriedames in Vlaanderen hun klanten in de bloemen, ondersteunen ze vrouwen die minder toegang hebben tot kwaliteitslingerie én zetten ze in op duurzaamheid. Onder de slogan ‘Vrouwen ondersteunen vrouwen’ zamelen de deelnemende lingeriewinkels zoveel mogelijk oude beha’s in. De actie wordt gecoördineerd door Fedelin, de bij Mode Unie en UNIZO aangesloten sectorfederatie van lingeriedetaillisten.

“Doel van de actie is enerzijds het belonen van trouwe klanten door hen, bij het binnenbrengen van hun oude beha’s, een kortingsbon te geven als blijk van waardering om bij hun lokale lingeriewinkel te shoppen en de lokale retail te ondersteunen. Anderzijds willen de deelnemende lingeriedames ook iets teruggeven aan de samenleving en vrouwen die minder toegang hebben tot kwaliteitslingerie mee ondersteunen”, aldus Isolde Delanghe, directeur Mode Unie.

Samen met Wereldmissiehulp en hun project ‘Be The Fibre’ zorgen de lingeriezaken ervoor dat ze allen samen inzetten op het helpen van vrouwen én het inzetten op duurzaam ondernemen binnen de lingeriesector. “Het besef dat duurzaam ondernemen de toekomst is dringt alsmaar meer door binnen de lingeriesector. Met dergelijk initiatief tonen we dan ook aan dat we hier als sector graag aan meewerken”, stelt Delanghe. 

De nog draagbare ingezamelde beha’s krijgen via Wereldmissiehulp een nieuw leven bij dames die minder toegang hebben tot kwaliteitsvolle lingerie. Niet meer draagbare stukken worden via hun initiatief ‘Be The Fibre’ gerecycleerd en als grondstof gebruikt voor nieuwe kledij en leuke, circulaire accessoires zoals laptoptassen, paraplu’s en tote bags. Op die manier helpt de lingeriesector om iets terug te geven aan de samenleving en aan onze planeet. Met de opbrengst van de producten worden duurzame ontwikkelingsprojecten gefinancierd. Een win-win voor iedereen dus!  

Oude beha’s kunnen gedurende de hele maand november binnengebracht worden bij de deelnemende lingeriezaken, verspreid over heel Vlaanderen. In ruil voor de oude stuks krijgen klanten een bon van 10 euro korting die ze kunnen besteden bij een volgende aankoop in de maand november.  

Lijst van deelnemende winkels en alle info over deze actie: