Soms zouden we willen weten hoe de cijfers van onze collega’s kleuren. Toch?

Vanuit Mode Unie nemen wij daarom het initiatief om een brede maar gerichte bevraging op te zetten over de financiële kerncijfers van onze leden. Via een erkende gerechtsdeurwaarder verwerken we deze cijfers anoniem zodat we tot één sterk rapport kunnen komen van onze modesector, opgedeeld in de subsectoren bovenkleding (dames, heren en kinderen), schoenen- en lederwaren en lingerie, of een combi van deze. Die totaalresultaten, die een gemiddelde van de sector maken, delen we volledig anoniem met alle deelnemers aan de enquête. Als ledenorganisatie behouden we dit voordeel enkel voor Mode Unie leden. Wil je hier vrijblijvend meer informatie over, mail dan naar info@modeunie.be.

Met deze rendabiliteitsanalyse willen we jou als zelfstandig modewinkelier een benchmark bieden. Zo kan je de cijfers van jouw winkel vergelijken met een groter staal van modewinkels. Dit stelt je in staat om efficiëntiewinst voor je zaak te detecteren en aan te pakken. Dat kan zowel aan de kant van de aankoop, de verkoop of het personeelsbeleid zijn.

Onze vragen zijn telkens van toepassing op boekjaar 2023 en exclusief btw. Omdat we beseffen dat deze detailbevraging tijd en vertrouwen vraagt delen we de resultaten ook ENKEL met de winkeliers die de bevraging zelf invulden. Hoe juister iedereen de bevraging invult, hoe waardevoller het rapport zal zijn. Contacteer gerust je boekhouder als je twijfelt over een antwoord, dat kan zeker en vast een meerwaarde zijn. We vragen ook telkens enkel evoluties of waarden in percentages en geen absolute cijfers. Hieronder kan je enerzijds alvast een overzicht van alle vragen vinden ter voorbereiding. Het formulier invullen kan namelijk niet gepauzeerd en later hernomen worden. Deadline om in te vullen: 18/04/2024.

Dit initiatief kadert in de missie van Mode Unie om onze sector verder te helpen professionaliseren. Als federatie zetten we dus, naast onze interessante workshops, keynotes, inspiratietours en het behartigen van jouw belangen, ook in op de rendabiliteit van jouw onderneming.

We werken samen met Gerechtsdeurwaarder William Sas van kantoor Artumo uit Turnhout. De resultaten komen rechtstreeks bij hem terecht en worden pas aan Mode Unie doorgegeven nadat deze helemaal anoniem zijn gemaakt. Bij vragen hierover kan je terecht bij chiel.sterckx@modeunie.be.

Wij hopen op een grote respons op deze bevraging zodat we iedereen een stapje dichter bij een rendabele toekomst kunnen brengen.

Bekijk hier de vragen ter voorbereiding

 

Vul hier de rendabiliteitsanalyse in